Přihláška na zdravotní pojišťovnu

Přihlášku v češtině na zdravotní pojišťovnu AOK naleznete zde:

PŘIHLÁŠKA NA AOK V ČEŠTINĚ K VYTIŠTĚNÍ

Stačí vyplnit, vytisknout a poslat na AOK v místě, kde pracujete.

Seznam míst najdete na stejné stránce, pokud zadáte poštovní směrovací číslo vašeho zaměstnavatele nebo nejbližšího většího města.

Pokud chcete pojistit i ženu a děti - pokud tedy nemají vlastní pojištění v ČR - můžete je ihned uvést do formuláře a nebo, pokud již pojištění máte, můžete zažádat o zapsání rodinných příslušníků do tzv.Familienversicherung. Jde to ale pouze u rodinných členů, kteří v ČR nemají vlastní pojištění - pokud tedy manželka v ČR pracuje a má své pojištění a děti jsou pojištěny na ni, není možné je uvést do vašeho pojištění. Nevýhoda to ale není, máte nárok na finanční podporu v případě nemoci dětí stejně jako každý jiný. Více k tématu nemocné dítě najdete dole v textu.

Všechny formuláře můžete online vyčeřit zde: FORMULARE UND ANTRAEGE AOK - je ale třeba se jednou přihlásit do systému zv.MEINE AOK

 

Pokud se chcete přihlásit k jiné pojišťovně než AOK a nebo potřebujete kontakty na jiné pojišťovny z jiných důvodů, pak najdete jejich seznam - a kontakt na ně - zde na stránce GESETZLICHE KRANKENKASSEN LISTE a nebo na stránce KRANKENKASSENZENTRALE.