· 

Zvýšení dětských přídavků od 2021

Zvýšení přídavků na děti a daňových slev na děti od ledna 2021

Jak bylo stanoveno v koaliční dohodě mezi CSU/CDU a SPD, od ledna 2021 bude za každé dítě vyplaceno 15 EUR přídavek na dítě navíc.

Znamená to, že na první a druhé dítě se dětské přídavky z 204€ zvedají od 1.1.2021 na 219€.

Kindergeld za třetí dítě se z 210€ zvedá na 225€ a od čtvrtého dítěte se Kindergeld z 235€ zvedá na 250€.

 

Tyto změny proběhnou automaticky, každý, kdo má v lednu nárok na Kindergeld, dostane zvýšené dávky automaticky - nemusí se o nic extra žádat.

Dále byly odsouhlaseny i změny - zvýšení - daňových úlev na děti.

Podle zprávy o životním minimu se daňová sleva na dítě zvýší u každého rodiče ze  současných 7 812 EUR o 576 EUR na celkovou částku 8 388 EUR za každé způsobilé dítě.

 

Samoživitelé samozřejmě také profitují ze zvyšování, již v průběhu roku byly všem zaměstnancům v daňové třídě 2 připsány automaticky v daňové třídě 2 tzv.Freibeträge (neboli slevy na dani) vev ýši 2100€ - v praxi tzn.že se zdanitelná hranice posunuje o 2100€ výše, aniž by museli být odváděny daně - znamená česky řečeno, při stejném výdělku odvádíte méně daní.

Kdo nemá daňovou třidu 2, v daňovém přiznání za rok 2021 bude ale žádat o úlevu pro samoživitele, dostane tuto slevu na dani samozřejmě zpětně.

Poslední věc, která byla v souvislosti s dětskými přídavky a slevou na děti odsouhlasena je možnost v budoucnosti žádat o Kindergeld (a i další příspěvky pro rodiny) formou online formuláře. Tato možnost by měla být sprovozněna co možná nejdříve - je ovšem otázkou, jak dalece se to bude týkat přihraničních pracovníků - ti totiž musí žádat na Familienkasse Baden Württemberg a týká se jich více formulářů - tato možnost bude pravděpodobně sprovozněna až později.

 

Už dnes je ale možné přes stránku Familienkasse Karlsruhe, Baden-Württemberg West podávat dotazy formou online formuiláře - pod tímto odkazem můžete pod kolonkou Kindergeld nebo Kinderzuschlag podávat dotazy týkající se vašich záležitpostí spojených s příspěvky na dítě - ODKAZ NA KONTAKTNÍ FORMULÁŘ FAMILIENKASSE KARLSRUHE - BADEN-WUERTTEMBERG