· 

Za pouhých 9 eur autobusem a vlakem po celém Německu

V rámci tzv. odlehčovacího balíčku německá vláda a Bundesrat schválili tzv. 9.-Euro-Ticket - ten umožňuje v létě 2022 cestování po celém Německu za pouhých 9 eur - autobusem, vlakem, tramvají, dokonce i metrem nebo trajektovou dopravou.

 

Jako vše má i toto svá pravidla a  i výjimky. Zde najdete vše, co je třeba vědět, kde lístky koupit a na co si dát pozor:


V letních měsících červen, červenec a srpen 2022 můžete v celém Německu využívat veřejnou dopravu za mnohem nižší ceny než obvykle. Jízdenka na autobusy, tramvaje a regionální vlaky platí všude v Německu a stojí pouhých 9 eur měsíčně - bez ohledu na to, zda již máte předplacenou veřejnou dopravu, nebo ne!

S jízdenkou za 9 eur může jet každý.

Jste-li stálý zákazník, máte automaticky převedeno předplatné. Rozdíl mezi cenou předplatného a vstupenkou za 9 eur vám bude vrácen. Přesný způsob vrácení peněz vám sdělí přepravní společnost. Bez předplatného můžete snadno vyzkoušet zkušební nabídku za 9 eur měsíčně kdekoli v Německu a zjistit, jak jste mobilní v autobusech a na železnici! Tato akce je jedinečná a je omezena na tři měsíce - červen, červenec a srpen.

Otázky a odpovědi

Kdy je k dispozici jízdenka za 9 eur?

Jízdenka za 9 eur je jednorázová a časově omezená speciální nabídka na místní veřejnou dopravu (ÖPNV) v Německu a je k dispozici pouze v měsících červen, červenec a srpen 2022.

 

 

 

Kdo může využít jízdenku za 9 eur
Nezáleží na tom, zda již máte předplatní jízdenku, nebo jste nováčkem: jízdenku za 9 eur si může zakoupit a používat každý, kdo cestuje autobusem nebo vlakem místní hromadnou dopravou.
Poznámka: Děti do 6 let cestují v doprovodu dospělé osoby zdarma a nepotřebují vlastní jízdenku. Děti starší 6 let potřebují vlastní jízdenku za 9 eur.

 

Jak dlouho je jízdenka za 9 eur platná

Jízdenka za 9 eur je platná v měsíci, ve kterém byla zakoupena. Pokud si jízdenku na červen zakoupíte 20. června 2022, bude platit do 30. června 2022. Na červenec a srpen budete potřebovat další jízdenku za 9 eur.

 

 

Jak získám jízdenku za 9 eur?
Jako držitel sezónní vstupenky automaticky obdržíte vstupenku za 9 eur. Bez předplatného si ji koupíte od přepravní společnosti. K dispozici bude také aplikace s názvem "9-Euro-Ticket", která bude v obchodech s aplikacemi k dispozici od 30. května.

Už dnes si ji můžete zakoupit např.na stránce Deutsche Bahn pod tímto linkem (zde kliknout)

 


K čemu mohu použít jízdenku za 9 eur?
Celostátní jízdenku za 9 eur můžete využít vždy na jeden měsíc - v červnu, červenci nebo srpnu 2022 - pro jízdy autobusem a vlakem v místní veřejné dopravě (ÖPNV), tj. ve všech vlacích metra, tramvajích a autobusech. V regionální dopravě platí jízdenka za 9 eur ve všech vlacích S-Bahn, regionálních vlacích (RB) a regionálních rychlících (RE) ve 2. třídě. Nejsou povoleny cesty dálkovými spoji DB (IC, EC, ICE) nebo soukromými poskytovateli, jako jsou FlixTrain nebo FlixBus.

uPOZORNĚNÍ VŠECH NĚMECKÝCH DOPRAVNÍCH PODNIKŮ PRO CESTUJÍCÍ:   Krátkodobé zavedení jízdenky za 9 eur představuje pro místní veřejnou dopravu velkou výzvu, zejména s ohledem na dostupné kapacity. Zvýšená poptávka v souvislosti s letními prázdninami tak může v celém Německu vést ke zvýšenému využití kapacity autobusů a vlaků. To platí zejména o víkendech a svátcích, na začátku prázdnin a na trasách do prázdninových regionů. Buďte prosím flexibilní, pokud jde o časy cestování, zajistíme pro vás všechny autobusy a vlaky.

Máte nějaké dotazy nebo potřebujete více informací? Na těchto stránkách najdete vše, po čem vaše srdce touží - samozřejmě v němčině.

 

#9-Euro-Ticket

Deutsche Bahn : 9-Euro-Ticket